Регулиране на съдържанието в Интернет

Ценов, Валентин (2010) Регулиране на съдържанието в Интернет. In: Конференция АСТЕЛ `2010 "Достъп без бариери", 27–28 април 2010 г., София, България.

[thumbnail of ASTEL_2010.doc] MS Word
ASTEL_2010.doc

139kB

Abstract

В България Интернет не се регулира и не подлежи на лицензиране. Първата публична дискусия относно регулирането на Интернет възникна през 1998 година, между тогавашният Комитет по пощи и далекосъобщения с председател Антони Славински и Интернет общество представлявано от Вени Марковски и беше свързан с формата на разрешителния режим за навлизане на Интернет пазара (индивидуална лицензия, регистрация по обща лицензия, свободен режим).
Сега задачата е друга и е свързана с необходимостта и ако е необходима такава, с възможностите за регулиране на съдържанието в Интернет и на доставчиците на услуги относно съдържанието. Темата е продиктувана от нарастващия дебат относно това, дали съществуващите механизми за контрол върху Интернет съдържанието, адекватно отговаря на загрижеността на потребителите и какво се случва, когато силното регулиране на излъчването на радио и телевизия се сблъсква с почти нерегулирания свят на Интернет.

Item Type:Conference or Workshop Item (Paper)
Uncontrolled Keywords:Регулиране на съмнително съдържание в Интернет
Subjects:Telecommunication > Regulation
Telecommunication > Telecommunication systems and technology
ID Code:491
Deposited By: доц. д-р по икономика Валентин Ценов
Deposited On:08 Jul 2010 07:03
Last Modified:01 Feb 2012 17:40

Repository Staff Only: item control page