Стойностният подход в корпоративното управление : Лекционни бележки

Касърова, Виолета (2008) Стойностният подход в корпоративното управление : Лекционни бележки. [Teaching Resource] (Submitted)

[thumbnail of Стойностният подход в корпоративното управление (лекционни бележки)]
Preview
PDF (Стойностният подход в корпоративното управление (лекционни бележки))
Stoinosten_podhod.pdf

1MB

Abstract

Материалът въвежда в иновационната управленска концепция, известна в англоезичната литература под наименованието Value Based Mаnagement (VВМ). Приложението й предполага ефективно да се планират, контролират и насочват действията на компанията към максимизиране на стойността на икономическия субект в интерес на акционерите и другите заинтересовани лица. С реализирането й, усилията на мениджърите се концентрират върху стратегическите и тактическите решения за увеличаване на стойността на предприятието.
Материалът е построен върху съвременната фундаментална и периодична финансова литература, публикации на водещи компании в областа на стратегическото консултиране, както и върху анализа на практически ситуации. Основните теми, разгледани в материала са: Същностни характеристики на стойностния подход в управлението като иновация на стратегическия мениджмънт; Основни направления и приложни аспекти на стойностния подход в корпоративното управление; Идентифициране на факторите на стойността в компанията и техники за анализ на влиянето им върху стойността на компанията; Основни концепции в стойностно ориентираното управление на компаниите; Модели и методи за измерване на стойността на компанията – на основата на добавената стойност и на паричния поток.

Item Type:Teaching Resource
Uncontrolled Keywords:Value Based Management (VBM)
Subjects:Economic and business Administration > Finance. Banks and banking
ID Code:514
Deposited By: доц.д-р Виолета Касърова
Deposited On:26 Jul 2010 10:32
Last Modified:04 Oct 2013 07:17

Repository Staff Only: item control page